sâmbătă, 21 februarie 2009

"Romanica noastra"
Mult ii dulce si frumoasa... Romanica noastra!

Dar ii plina de puturosi, mincinosi, lenesi, hoti, delasatori si alte asemenea lor!
Vorba ceea...: Frumoasa tara avem, pacat ca-i locuita!

Ca nu stim sa ne promovam tara..., o stie toata lumea!

Mergi prin strainataturi, si te anunta inainte cu 10 Km ca in nu's ce localitate uitata de lume e o "piatra". E drept ca "piatra aia" e ramasa dintr-un fost castel de pe la 1400... Dar este tot ce a ramas! Asa ca... "piatra aia" este anuntata cu "surle si trambite"!
Noi inca mai avem castele dar... cine-ar trebui sa stie de ele? Turistii? Pai... ce sa caute ei la noi? Avem peisaje... cum nu au multe tari! Ei si ce! Le pastram "naturale" pentru noi! Asta-nseamna ca tot "romanul dobitoc" se poate plimba in voie, isi poate aseza cortul, poate face un gratar, poate bea o bere, iar apoi poate pleca "linistit" spre casa! Ce conteaza ca in spatele lui lasa munti de gunoi!
Deh! Pastreaza salbaticia locului!

Avem Delta!
Unde mai gasesti liniste, relaxare si placerea de a-ti "incarca bateriile" la un loc? Pai... in delta-ar spune unii. Ce-i mai frumos decat sa-ti pui cortul in inima deltei, sa gatesti la pirostrii, sa te trezesti "de cu noaptea" pentru a pleca la peste... Poate doar... muntii de PET-uri plutitoare! Ca doar ele..., au inceput sa faca parte din peisaj. Plutesc pe Dunare pe langa multe alte gunoaie aduse de la intrarea in tara.

Avem capitala - Bucuresti!
Ce daca-i atestata de la ...? Ce daca are "inca" foarte multe obiective turistice?
Avem noi "punct de informare turistica"? Unul macar! N-avem! Pai... la ce ne ajuta? "Strainul" daca vine, vrea sa vada "Casa Poporului"! Pai... altceva nici nu cred ca vrea sa vada! Decat un monument de trista amintire!
Alte adevarate monumente... le tinem doar pentru cunostinta noastra! A Bucurestenilor!
Parte din ei!

Avem...
Avem...

Uite-asa ne mandrim peste tot ca avem! Si ce daca? Daca nu stim sa punem in valoare! Dar ne suparam pe bulgari! Si spunem despre ei ca-s gradinari cu capu' mare! Dar... ei stiu sa-si promoveze turismul! Si uite-asa pleaca tot romanu' la mare la bulgari!

Avem...
Avem..., pe dracu!

Avem prostie-n cap, avem "conducatorii" pe care-i meritam, avem...

Mai... ce bogati suntem!

"Muntii nostrii aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta!"
Cata dreptate!


Acum avem un ministru al turismului...
Hmmm...
O avem pe Elena Udrea! Ce legatura are domnia sa cu ministerul cu pricina...?
Pai... trebuie sa aiba?
Nope!
Totusi, domnia sa s-a lansat in cateva programe de relansare a turismului romanesc! Daca este sa ne luam dupa ce tot spune in numeroasele aparitii televizate..., pan' la sfarsitul mandatului, va "resuscita" turismul romanesc!

Pe banii cui?

Ai nostri! Ai contribuabililor!

In purul spirit romanesc..., si din "experientele" anterioare..., nu pot afirma decat...

OPORTUNISTI!

Firmele familiei domniei sale au tot fost implicate in diverse scandaluri. Ba pe la cu'n fost restaurant prezidential, ba cu cate un bulevard asfaltat cum nu se poate mai prost, ba cu cate-o portiune de autostrada, ba cu cateva parcari bucurestene concesionate pe... degeaba de la primarie... (Stie Don' Presedinte cum!), ba cu cate o licitatie castigata... doar prietenii stiu de ce!
Mandatul este doar la inceput! Promisiuni..., am mai auzit noi! Lucruri concrete... Mai vedem!
Pan' la final, o sa vedem si in cate scandaluri fara finalitate va intra.

(Cu ceva ani in urma, in urma unor presiuni facute din occident, undeva la margine de Bucuresti, s-a inceput modificarea unei foste unitati militare in penitenciar pentru cazurile de coruptie. Lucrarile au fost sistate. De ce? Simplu! Romania nu are corupti! Auzi de tot felul de contracte dubioase, vezi la televizor, auzi la posturile de radio si citesti in presa de cutare ca a fost prins, de altul ca-i in ancheta, de altu' ca a fost inregistrat, de altul ca... Cati au fost prinsi? Cati au fost judecati? Cati au fost inchisi? Hmmm...)

D-aia-i frumoasa Romanica noastra!

Niciun comentariu: