luni, 18 aprilie 2011

Invitaţie... la lectură! (2)Pentru că tot suntem în aşa numita „Săptămână a patimilor”, vă recomand cu căldură 2 cărţi apărute în urmă cu ceva timp la Editura Nemira. Le propun acelora care au plăcerea de a savura un roman ce tratează subiecte de istorie, le propun acelora ce sunt pasionaţi de cărţi cu subiecte biblice. Eu le-am citit, mie mi-au plăcut, subiectele m-au fascinat, prin urmare m-am gândit că n-ar strica să le recomand şi altor persoane, care întâmplător sau nu... sunt şi ei pasionaţi de acest tip de lectură.

Maria – este prima dintre ele, este o carte apărută în cursul anului 2009 şi tratează povestea aceleia care a fost Maria, maica lui Iisus, copilăria ei în regatul lui Israel, legătura dintre ea şi Baraba cel ce era cunoscut ca şi cap al rezistenţei, despre raporturile ce le avea cu esenienii din Damasc, despre naşterea, copilăria şi formarea celui ce avea să devină „cea mai luminoasă figură a istoriei”,  precum şi multe altele le puteţi descoperi citind această carte.    
Apostolul Pavel – apărută în septembrie 2010, este cea de a doua carte pe care o recomand. Chiar dacă nu este decât un roman de ficţiune istorică ce se bazează pe teme biblice, această carte „spune povestea convingătoare a unui om care a fost conducător, candidat, scriitor, explorator şi aventurier, un om cu viziune şi un om de acţiune. Această carte poate interesa pe oricine care este pasionat de biografii şi de istorie sau care, pur şi simplu, este atras de o poveste bine spusă” – potrivit autorului. Apostolul Pavel a fost un lider care a schimbat cursul istoriei, deoarece a adus creştinismul în lumea occidentală. Apostolul Pavel a fost cel mai bun organizator pe care l-a avut biserica, a fost ce a luptat pentru a elibera lumea de mitul păgân şi de zei. Este o biografie fictivă, dar se bazează pe relatările lui Luca, precum şi pe Epistolele lui Pavel.
Lectură plăcută!


Un comentariu:

Anonim spunea...

iata o carte pe care cineva s-a gandit sa o reinvie. pacat ca publicitatea costa si cand este vorba de cultura. asa sunt trecute cu vederea carti bune!

www.voyagerbooks.ro/marele-pescar-de-lloyd-c-douglas/