duminică, 5 februarie 2012

Social Network


Provaidăr sait de socializare, sau mai englezeşte fie spus: social networkÎn ultimii ani, lumea site-urilor de socializare duce o luptă pe toate fronturile pentru acapararea a cât mai multor utilizatori. La început totu-i frumos împachetat, cu oferte generoase, numai să intri şi să-ţi faci cont. Afacerea creşte... şi atinge punctul critic! Sau mai bine spus... un anumit număr de utilizatori!

Marea ”masă de proşti”... adică a noastră a utilizatorilor (care nu suntem întrebaţi înainte de o atare modificare sau schimbare de furnizor de servicii ori de profil de site), trecem „dintr-o barcă-n alta” cu tot cu datele personale, deoarece pentru ei nu suntem altceva decât „potenţiali consumatori”, sau mai bine spus... aducători de profituri!

Toată lumea-i mulţumită!

În cazul de faţă... zumzi - un site de reduceri, a făcut o comasare cu neogen – un site cu profil „social network”, astfel încât zumzi s-a ales cu o „bază de date” de potenţiali clienţi pentru produsele/serviciile oferite de ei, iar această bază de date... este considerabilă, din ea făcând parte un foarte mare număr de persoane, atât de sex masculin, cât şi de sex feminin, persoane ce fac parte dintr-un palier de vârstă targetat de către ei... din întreaga ţară. Bravo lor! Din punctul lor de vedere, şi când spun „lor” mă refer la persoanele din Managementul firmei, au mizat pe un procent semnificativ de persoane care vor „muşca momeala” lor, urmând să devină clienţi/afiliaţi ai business-ului lor. Oare?

Din punctul meu de vedere, eu ştiu UNA... şi bună! Atunci când am ales să-mi deschid un cont pe site-ul neogen, am făcut acest lucru deoarece acesta era un site de socializare. Tot în cadrul aceluiaşi grup, la un moment dat, a apărut şi mai micul „pui”... doizece. Am ales să folosesc şi acest site, loc unde câteodată alegeam să-mi mai pierd vremea cu câte-un joc. Cu mult timp în urmă, mai foloseam şi serviciile oferite de către bestjobs, site membru deasemenea în cadrul aceluiaşi grup.
Da! Numai că... în cadrul aceluiaşi grup, foloseam serviciile a trei site-uri, fiecare pe domeniul lui de activitate. Vroiam socializare? Dădeam fuga la neogen!

Acum... mai nou, neogen este totuna cu zumzi! Accesezi pagina neogen şi imediat eşti redirecţionat către pagina zumzi! Nici nu te dezmeticeşti bine şi îţi apare o fereastră:


Nu-mi place! Nu mă interesează! Prin urmare... decid să închid! Ce... credeai că scapi aşa de uşor? Îţi apare o nouă fereastră prin care sunt invitat să mă abonez la una din categorii:

Aboneaza-te la urmatoarele categorii

·         Primesti doar ofertele care te intereseaza. Alege una sau mai multe categorii si bucura-te de oferte personalizate.
  •  x
  •  x
  •  x
  •  x
  •  x
  •  x
 
Nu mă interesează nici asta! O închid! Gata! Am reuşit să intru pe pagină.
Reduceri! Reduceri! Reduceri!
Trebuie să mă grăbesc!

Oferta Specială! - Mai sunt „doar” 11:22:43 h până când va expira Oferta My Body Spa în valoare de 1.048 lei – REDUCERE 81%!!! Voi vă daţi seama ce-nseamnă asta? Puteţi să realizaţi? O reducere de 81%!

Îmi accesez contul. Iată mesajul afişat:

Comenzile mele »

Ups! Nu ai cules inca nici o comanda in contul tau. Nu lasa pe maine ce poti face azi: click aici!

Cea mai frumoasă pagină, de departe mi se pare a fi “Bani zumzi”:


Ai in cont:   3.00  http://img.zumzi.com/transparent.gif
http://img.zumzi.com/transparent.gif1 RON = 1 BZ http://img.zumzi.com/transparent.gif

Poti incarca Bani Zumzi

Fara limite! Iti poti incarca contul cu bani Zumzi si ii poti folosi de cate ori doresti sa cumperi ofertele tale favorite! Nu uita, pentru fiecare RON incarcat in cont primesti 1.05 bani Zumzi.

Castiga Bani Zumzi

Poti castiga bani rapid de fiecare data cand unul din cei invitati de tine cumpara pentru prima oara un voucher Zumzi! Trimite invitatii Zumzi prietenilor tai si daca ei isi fac cont si cumpara oferte de pe site, tu vei primi 10 lei pentru fiecare prieten care a cumparat! Poti castiga bani doar daca prietenul tau nu avea dinainte cont Zumzi. Asigura-te ca isi face contul in primele 7 zile de la ziua in care i-ai trimis invitatia si plata comenzii se face nu mai tarziu de 30 de zile de la data invitatiei.
Linkul tau personalizat:
SAU
Anunta prietenii pe Facebook:

Nume utilizator
Data comenzii
Bani Zumzi primiti
Nu ai adus nici un prieten pana acum
Total Bani Zumzi adunati:
0.00 Lei


Intrebari frecvente

Ce e asta?

Iti facem cadou 10 lei Zumzi pentru fiecare prieten invitat de tine, atunci cand face prima lui comanda. Este modul nostru de a spune "multumesc" pentru ca dai mai departe ofertele, conceptul si pentru ca maresti comunitatea Zumzi! Leii Zumzi pot fi folositi de tine la orice comanda si nu expira niciodata.

Cum pot participa?

Da mai departe la toti prietenii linkul tau personalizat folosind modalitatile afisate in stanga. Cand cineva da click pe linkul tau, noi vom sti ca tu l-ai trimis.

Care sunt regulile?

Daca cineva se inregistreaza pe Zumzi si face prima comanda in termen de 7 zile de la click-ul pe linkul tau, te vom notifica printr-un mesaj de aceasta comanda si vom adauga automat 10 lei Zumzi in contul tau. Poti aduce cati prieteni vrei, nu este limita. Poti verifica cati dintre ei au comandat folosind sectiunea: Contul meu -> Bani Zumzi- Băăăăăi! Aloooooo! Conducereaaaaa! Nu mă interesează reducerile voastre! Nu vreau nici să fiu “afiliat” al vostru! Găsiţi-vă alţi proşti pentru asta!

Dacă mă vor interesa, îmi voi face un cont la voi! Până atunci însă…

-          M-aţi întrebat vreodată dacă mă interesează acest lucru?
-          M-aţi întrebat şi pe mine înainte de a deveni „membru cu drepturi depline” al acestui site?
-          M-aţi întrebat dacă sunt de acord ca toate datele mele personale să fie preluate de acest site?
-          M-aţi întrebat dacă sunt de acord să primesc toate aceste oferte speciale?
-          M-aţi întrebat? NU!

Mulţumesc... dar nu mă interesează serviciile oferite de dumneavoastră! Drept pentru care... aleg soluţia radicală!

DELETE cont!

PS – Din greşeală în greşeală... Spre victoria finală! Iată câteva date peste care am dat absolut... întâmplător (sursa: http://www.manafu.ro/tag/neogen/):

Ianuarie 2011 - 901.474 vizitatori unici ai site-ului
Februarie        - 834.411
Martie             - 754.369
Aprilie             - 760.532
Mai                 - 642.148
Iunie                - 814.305
Iulie                 - 610.469
August             - 599.061
Septembrie      - 583.506

Întrebare... retorică!
-          Să fie această „cădere liberă” (de la 900 mii vizitatori unici la 580 mii în doar nouă luni ale anului 2011) cauza transformării unui site de socializare într-unul de reduceri/marketing?

(Poate tocmai de aceea într-o postare pe blogul personal, Călin Fusu se lăuda cu vânzarea a peste 2.000 de pizza, aceasta fiind de altfel şi prima ofertă a celor de la zumzi)


Niciun comentariu: